Fanien keikkaraportit

Katja kirjoitti tekstit fanien kertomusten pohjalta


Forssa 1.2. - Laxu

Forssassa järjestettiin alkuillasta tilaisuus myös nuoremmalle yleisölle, jolla ikä ei olisi riittänyt illan baarikeikalle. Laxu kertoo ehtineensä paikalle vasta jälkimmäiseen tilaisuuteen. Ennen varsinaisen keikan alkamista Niko saapui yleisön sekaan juttelemaan, ehtien tanssilattiallekin hetkeksi mukaan. Pian olikin alkujuonnon aika, sen pojat vetivät kaksin, iloisessa tunnelmassa.

Tämän jälkeen ensimmäisenä kilpailuna oli limboamista. Niko ja Sauli pitelivät rimaa sillä välin, kun kilpailijat yrittivät yksi toisensa jälkeen selvitä kunnialla sen alitse. Kilpailuiden jälkeen jaettiin vielä nimmareita niin riehakkaissa tunnelmissa, että juomalasitkin onnistuivat kaatumaan pöydälle. Nimmareiden jälkeen tunnelma kohosi entisestään, pojatkin innostuivat tanssimaan pöydällä.

Ilta loppui mainoslauluihin ja ihan viimeiseksi vedettiin tietenkin pumppulaulu. Päällimmäisenä keikalta jäi mieleen iloinen, lämmin ja hyvä tunnelma.


Viking Isabella 7.-8.2.2008 - Adson

Adson kertoo risteilyltä seuraavaa: Alkuillasta Niko oli vetämässä karaokea. Karaoken jälkeen ohjelma jatkui ja pian pojat olivatkin jo molemmat Seiskan vihkikappelissa, jossa Sauli vihki eräänkin reportterin leikkimielisessä seremoniassa. Saulin hoitaessa pastorin tehtäviä Niko jutteli ja poseerasi fanien kanssa kuvissa. Ilta jatkui railakkaissa tunnelmissa aamuun asti.

Seuraavana iltapäivänä oli vuorossa Seiskan tähtihaastattelu ja sen jälkeen vielä poikien laulamat mainokset. Ohjelma loppui Nikon vetämään karaoke-finaaliin, jossa Saulikin oli paikalla. Seiskan juontajan mukaan "pojilta lähti mopo käsistä", kun he intoutuivat taustatanssimaan karaokekilpailun voittajan laulaessa My Heart Will Go On:ia.


Toijala 15.2. - Laxu

Laxun mukaan Toijalan keikkapaikka oli melko pieni, joten yleisöllä oli jatkuvasti hyvät näköalat siihen, mitä paikalla tapahtui. Ensimmäisenä kilpailuna oli limbo, mutta ennen sitä Niko ja Sauli ehtivät kuitenkin tanssimaan yleisön joukossa. Laxun mukaan tanssi sujui pojilta tietenkin hyvin yhteen. Illan aikana nähtiin myös hieman balettipyörähdyksiä ja muuta koreografiaa. Toisena kilpailuna oli tanssikisa, sen jälkeen hieman nimmareiden jakoa ja mainoslauluja. Ilta oli mukava ja sujui lämpimissä tunnelmissa.


Harjavalta 16.2 - Seekasi

Esiintyjien ja yleisön maaginen yhteiskemia imi virrat piireistä; Harjavallan keikka alkoi sähkökatkoksella, joka pimensi koko seudun hetkeksi.

Seekasi kertoo Harjavallan ohjelman alkaneen puolen yön maissa, alkujuonnon jälkeen, tanssityttöjen osuudella. Poikien osaksi tuli siirtyä baaritiskin taakse, sillä aukeamassa oli mielikuvitusta ja luovaa hulluutta vaatinut Nikon ja Saulin kolmen euron shottibaari. Seekasin maistamat, Nikon spesiaalit olivat suolalla huurrettuja mansikkashotteja. Puolustukseksi sanottakoon, että baarimikko itse luuli laittavansa laseihin sokeria. Huomaavaiset juomanlaskijat testasivat myös itse tuotoksiaan, ettei asiakkaille vain tarjoiltu vahingossa mitään pilaantunutta. Tunnelma oli hyvä ja shottibaari hauska ohjelmanumero, asetelmasta oli Seekasille tullut elävästi mieleen BB:n aikaiset kokkailut ja kokkiohjelmaesitykset. Baarin jälkeen oli vuorossa limbokisa ja sitten tanssikilpailu, jonka aikana juontajakaksikko itsekin intoutui tanssimaan, jopa niin riehakkaasti, että Saulia kieputettiin ilmassa.

Viimeisenä Niko ja Sauli jakoivat "rumien pärstiensä kuvia nimmareilla varustettuina". Seekasi kertoo olleensa hieman hämillään, koska ei nähnyt korteissa rumia pärstiä. Tämän jälkeen oli aika julistaa ilta päättyneeksi, kiittää ja poistua – muutamassa kuvassa poseeraamisen jälkeen. Ilta oli ollut fantastinen, meininki loistavaa ja pojat lumoavia.


Ikaalinen 23.2 - Ophi

Ikaalisten keikka osui illalle, jolloin Nikon BB-taloon saapumisesta ja kaveruuden alkamisesta laskettiin kuluneeksi 5 kuukautta. Kun fanit ympäri Suomen harmittelivat, ettei kukaan pääse olemaan läsnä keikalla, Ophi "uhrautui" ja matkasi neljän tunnin matkan päähän Ikaalisiin.

Paikalla oli Nikon ja Saulin lisäksi Martina, viulisti ja kaksi tanssijatyttöä. Aluksi oli kuitenkin nuorempaa yleisöä varten disko samaisessa yökerhossa. Rohkea raportoija uhmasi mahdollista ikärasismia ja uskaltautui yleisön joukkoon sillä menestyksellä, että häntä luultiin toimittajaksi. Ilta alkoi tanssikilpailulla, jonka jälkeen Martina ja tanssitytöt pitivät lyhyen shown. Loppuaika oli varattu nimikirjoitusten jakamiselle. Nimmarien kysyntä oli niin suurta, että fanikortit loppuivat kesken – mutta kyllähän sitä ihollekin voi kirjoittaa. Ophi kertoo meinanneensa jäädä ilman yhteiskuvaa pojista, joten hän ei ollut nähnyt muuta mahdollisuutta, kuin painella rohkeasti takahuoneeseen pyytämään sellaista.

Ophin mukaan varsinainen Super Club pääsi alkamaan lähempänä kello yhtä juonnolla ja mainoslauluilla. Martina, viulisti-Elisa ja kaksi tanssijaa heittivät viihdyttävän shown. Tämän jälkeen Sauli, Niko ja Martina järjestivät samanlaisen tanssikilpailun kuin aiemmin illalla. Naisosallistujilla ei ollut kuulemma juurikaan mahdollisuuksia: Ophi kertoo huutoäänestyksessä pärjänneen parhaiten jos oli paidaton mies.

Keikka oli hyväntuulinen ja rento. Illassa parasta olivat tietysti Niko ja Sauli sekä heidän välisensä mieletön karisma ja se keskinäinen yhteys. Ophin mukaan ei yhtään harmittanut keikalle lähteminen, vaikka pitkä kotimatka oli edessä. Tätä ennen oli kuitenkin napattu vielä paikallisesta matkahuollon baarista muutama kuva, joissa Niko pelleillen poseerasi Ophin kameralle lattialta.


Ylivieska 1.3. - Rosmorinsessa

Rosmorinsessa kertoo lähteneensä Ylivieskan keikalle mukanaan hieman viemisiä Nikolle ja Saulille. Ravintolassa oli jo aikaisessa vaiheessa ollut paljon porukkaa ja tiivis tunnelma. Alkuillasta Rosmorinsessa kertoo ehtineensä jo juttelemaan Saulin kanssa ja myöhemmin myös Nikon. Alkujuonnon jälkeen ensimmäisenä kilpailuna vedettiin fritsukilpailu, johon yleisö oli osallistunut innokkaasti. Mukana keikalla olivat myös tanssitytöt, jotka olivat innostamassa yleisöä tanssilattialle. Ohjelma sujui mukavasti, yleisö viihtyi hyvin ja Rosmorinsessa pääsi kotiin hyvissä tunnelmissa.


DTM jälkiviisaat - Ophi

DTM:ssä oli Ophin mukaan paikalla mukavasti väkeä, josta suurin osa vaikutti tulleen nimenomaan shown takia; joko euroviisuhengessä tai katsomaan Saulia ja Nikoa. Pian saatiinkin kuulla Jälkiviisaat-keskustelu, jossa tarkoitus on kysellä vierailta mielipiteitä edellisviikon neljästä viisuehdokkaasta. Vieraina olivat siis Sauli ja Niko, joiden euroviisutietämys ja kiinnostus taisi olla paikoin hieman laimeahkoa. Ophin mukaan puhe olikin pian siirtynyt Saulin ja Nikon kuulumisiin. Juontaja kyseli, minkä jutun pojat seuraavaksi aikovat myydä lehdille, kun Sauli oli ehtinyt kotinsa jo esittelemään Seiskassa.

Tämän jälkeen puhuttiin keikoista ja kyseltiin, mitä pojat keikoillaan tekevät. Saulilta ja Nikolta kuultiin hyväntuulisia vastauksia: mitä lie, mutta juhlatuulella on ainakin joka kerta oltu. Ophi kertoo Saulin maininneen, kuinka hän oli Kankaanpään keikan jälkeen luullut unohtaneensa pitää loppuspiikin. Niko oli valaissut, että kyllä spiikki oli pidetty ja sen jälkeen vielä laulettu "Sata salamaa". Laulamisista pojilta kysyttiin, onko ensimmäinen single jo tulossa, johon Niko totesi Ophin mukaan "Homma on hanskassa".

Ophi kertoo, että Saulia ja Nikoa kumpaakin pyydettiin vielä luettelemaan 3 Suomen aiemmista viisuedustuskappaleista. Tässä Sauli oli pärjännyt Nikoa paremmin. Lopuksi poikia oli vielä pyydetty laulamaan jotain ja yleisön villisti kannustaessa kuultiinkin pätkä Sata salamaa -kappaletta. Tämän jälkeen juontaja jo kiittelikin kaikkia esiintyjä ja toivotti pojat tervetulleiksi takaisin esiintymään keväällä.


Laitila 4.4. - Seekasi

Seekasi kertoo olleensa keikkapaikalla jo ajoissa. Vähän ennen yhdeksää baarimikko oli kertonut esiintyjien saapuneen. Työntekijät olivat jutelleet kovin mukavaan sävyyn pojista. Kun Niko ja Sauli tulivat yleisön joukkoon, pääsi Seekasi myös jututtamaan heitä. Ilmeisesti keikoilla on tullut käytyä useinkin, koska Seekasi sai kuittailua pojilta "joka paikassa" olemisesta. Seekasin kertoo, että muutakin oli juteltu, mm keikoista ja tv-ohjelma-adressin saamasta julkisuudesta.

Seekasi kertoo, että ensimmäisessä juonnossa kerrottiin taas illan kulusta ja tanssitytöt valtasivat tämän jälkeen lavan. Sillä välin pojat tulivat yleisön sekaan tanssimaan. Ensimmäisessä kilpailussa oli Seekasin mukaan tiedossa leikkimielistä strippausta. Kilpailu oli vaatejono, jossa oli ideana muodostaa mahdollisimman pitkä jono päällään olevista vaatteista.

Ennen seuraavaa kisaa pojat kertoivat tunnelmia aikaisemmilta keikoilta. Seekasin mukaan pojat olivat kertoneet, että kaikilla keikoilla on ollut erittäin kivaa ja hyvä tunnelma. Toinen kisa olikin tuttu tanssikisa, mutta tällä kertaa soolotanssia. Finaalissa oli taas rekvisiittana tuolit ja musiikkina Bäkkäreitä.

Loppuilan kulusta Seekasi kertoo, että kilpailujen jälkeen jaettiin taas "rumien pärstien" kuvia ja nimmareita. Porukka oli vähentynyt suhteellisen nopeasti ja kortteja oli jäänyt vielä jäljelle. Pojat innostuivatkin piirtelemään niihin ja Seekasi kertoo poistuneensa paikalta muutamaa kuvaa rikkaampana. Niko oli kuulemma piirtänyt Seekasille auton, jonka väitti olevan corvette.

Kun "viralliset" työt oli hoidettu, pojat intoutuivat laulamaan vielä karaokessa Sata salamaa. Myös muutama mainos oli lausuttu ja Seekasi kertoo yleisönkin päässeen mukaan, kun Nikon johtamana laulettiin pätkä Megalelua.