Niko Nousiainen (s.24.6.1983)


Niko oli ensimmäisen kerran asukkaana Big Brother-talossa vuonna 2007. Hän palasi taloon vuonna 2009 Scandinavian Hunks-tanssiryhmän jäsenenä ja meni kolmannen kerran taloon kaudella 2010 kävellen ulos kuudentena voittajana ja Suomen Big Brotherin kaikkien aikojen pitkäaikaisimpana asukkaana vietettyään talossa yhteensä lähes puoli vuotta! Niko kertoo kauden 2010 olleen ensimmäistä kautta huomattavasti raskaamman. Osaksi vaikeudet johtuivat siitä, ettei asukkaana olossa ollut enää mitään uutuudenviehätystä ja toisaalta Nikon elämäntilanne oli aivan erilainen kuin ensimmäisellä kerralla. Niko ikävöi tyttöystäväänsä eikä talossa ollut ketään niin samanhenkistä kaveria kuin Sauli oli ensimmäisellä kaudella ollut. Niko sai osakseen paljon kritiikkiä keskustelupalstoilla, mutta uskolliset fanit äänestivät hänet voittajaksi 28.11.2010 koko kauden ennakkosuosikin asemassa olleen Marikan ohi. Asukkaana Nikon sanottiin aikuistuneen ja hänellä olikin talossa jonkinlainen johtajan rooli, muut asukkaat turvautuivat usein häneen. Niko pääsi myös vaihtoon Slovenian julkkis-Big Brotheriin viikoksi.

Niko on kirjoittanut ylioppilaaksi ja ennen ensimmäistä taloon menoaan hän opiskeli liikuntaohjaajaksi, mutta joutui jäämään pitkälle sairaslomalle reisiluun katkettua eikä koskaan palannut kouluun takaisin, joten opinnot ovat yhä kesken. Ennen taloon menoaan hän työskenteli mm. myyjänä Anttilan kodinelektroniikkaosastolla. Niko suunnitteli paidan koneHELSINGILLE ja toimi muutamissa näytöksissä myös firman vaatemallina. Talon jälkeen Niko ja Sauli saivat paljon juontokeikkoja ja heitä nähtiinkin kiertämässä ympäri Suomen paitsi baarikeikoilla, myös festareilla, messuilla ja erilaisissa lasten- ja nuortentapahtumissa juontohommissa. Niko oli yhtenä jäsenenä Super Clubissa, joka hauskuutti baariyleisöä ravintoloissa vaihtuvalla, entisistä BB-asukkaista koostetulla ryhmällä Martina Aitolehden johdolla. Niko ja Sauli kävivät muutaman kerran hostaamassa myös ryhmämatkalaisia turistikohteissa. Seiskan bileristeilyillä Niko viihdytti Saulin kanssa matkalaisia ja Niko toimi mm. karaokevetäjänä Seiskan leikkimielisessä ja he vierailivat muutamaan otteeseen Seiskan Talk Showssa. Vuonna 2008 Niko ja Sauli saivat Subille myös oman TV-ohjelman fanien alulle laittaman adressikampanjan siivittämänä. Ohjelman nimi oli Saulin ja Nikon Parhaat Pätkät, siinä he kommentoivat viraalivideoita. Kauden 2007 jälkeen Niko on elättänyt itsensä paitsi juontohommilla, myös työskentelemällä mm. autovuokraamossa, tanssijana ja stunttina. Tällä hetkellä Niko työskentelee tanssijana Scandinavian Hunksissa ja valmistelee ensi kesälle hurjaa esitystä härmäläisen Crazy Drivers Stunt Show -ryhmän kanssa.

Niko on 175 cm pitkä ja hänen ulkonäkönsä on muuttunut kolmessa vuodessa huomattavasti lihaksikkaampaan suuntaan Hunks-ryhmän jäsenyyden myötä. Fanit kuvailevat Nikoa riehakkaaksi, iloiseksi ja hauskaksi tyypiksi. Nikolle uskaltaa ujompikin fani mennä juttelemaan, sillä hän on hyvin helposti lähestyttävä.

Nikon harrastuksiin kuuluu jalkapallo, hän käy ahkerasti kuntosalilla, tykkää mm. chihuahuoista ja musiikista sekä koristelee ihoaan erilaisian tatuoinnein. Tanssiminen on vaihtunut harrastuksesta työksi. Niko onkin todennut olevansa etuoikeutettu saadessaan tehdä työkseen niitä asioita joista oikeasti pitää.

Niko on kotoisin Espoosta. Hänen lapsuudenperheeseensä kuuluvat isä Ari, äiti Merja ja isoveli Janne. Niko ja nykyinen avovaimo Sofia Ruusila tapasivat ensimmäisen kerran yhteisten tuttujen järjestämissä bileissä vuoden 2010 alussa. Sofia on hiusmuotoilualan opiskelija ja työskentelee mallina. Hän voitti vuonna 2010 Miss Helsinki-tittelin. Niko muutti kesällä 2010 samaan asuntoon Helsinkiin Sofian kanssa. Loppuvuodesta he muuttivat suurempaan asuntoon Helsingin keskustaan ja uudenvuoden aattona Niko kosi Sofiaa ja he kihlautuivat. Niko ja Sofia ovat tuttu näky Helsingin yöelämässä ja erilaisissa edustustilaisuuksissa.Teksti: Sirpa


(Nikon vuonna 2008 kirjoitettu profiiliteksti)


WWW

BB2010 Voittaja Niko N

Asukasvaihto

CBB1 Slovenia Niko N
Nikon Fashion Team profiili