Niko Nousiainen 24.6.1983


Niko saapui taloon toisen aallon asukkaana 23. syyskuuta. Miehen energisyys ja jatkuva liikkeessäolo aiheutti rauhallisemmissa asukkaissa stressiä, ja niinpä Niko joutui häätöäänestykseen heti toisella viikolla taloon tultuaan. Asukkaiden keskellä eli myös epäilys, että Nikon puuhakkuus oli teeskenneltyä ja lopahtaisi muutaman viikon jälkeen. Katsojaäänestyksessä miinusääniä Nikolle toi ylivilkkauden lisäksi jatkuva viheltely, joka ärsytti osaa katsojista suuresti. Mies kuitenkin selvisi häätöäänestyksestä täpärästi.

Nikon energisyys muuttui lopulta kanssa-asukkaiden silmissä positiiviseksi tekijäksi, ja Niko loi lämpimän suhteen moneen asukkaaseen. Muutaman viikon Niko vietti aikansa Timon kanssa, mutta Timon häädön jälkeen Nikolle läheisimmäksi tuli Sauli. Nikosta ja Saulista muodostui tiivis parivaljakko, jonka edesottamuksia oli helppo seurata samasta kamerasta aina finaalilähetyksen loppuun asti.

Niko asuu Espoon Matinkylässä yksin. Nikon lapsuudenperheeseen kuuluu isä Ari, äiti Merja ja isoveli Janne. Niko myöntää olevansa äidin poika, ja onkin sanonut, että voisi vieläkin mennä vanhempiensa väliin nukkumaan, jos tilanpuute ei vaivaisi. Lapsuudessaan Nikon unelmana oli tulla yhtä taitavaksi jalkapallonpelaajaksi kuin Diego Maradona; haaveissa oli myös näyttelijän ammatti. Lapsuuden lempisarjaksi Niko nimeää Ihmemies MacGyverin.

Niko on sinkku. Nikon edellinen seurustelusuhde kesti reilut kaksi vuotta ja päättyi syksyllä 2009. Naisesta tekee Nikon mukaan haluttavan kauniit kasvot, terhakat tissit, kiinteä takapuoli ja luonteenpiirteet. Ensimmäisen kerran Niko kertoo seurustelleensa 10. luokalla.

Niko ilmoittaa pituudekseen 175 cm ja taloon mennessä painoa oli 80 kiloa. Niko kertoo olevansa yllytyshullu, pitkäpinnainen, iloinen ja utelias. Huonoksi puolekseen hän nimeää sen, ettei aina osaa hidastaa ja rauhoittua. Paheekseen hän mainitsee syömisen. Miehen suurimpia pelkoja on, että joutuisi elämään yksin ilman ystäviä ja läheisiä elämän loppuun asti.

Niko on ylioppilas, jonka hän mainitsee toistaiseksi merkittävimmäksi saavutuksekseen hengissä säilymisen lisäksi. Niko kertoo, että ilman jalkapalloa ei olisi edes päässyt lukioon, joten koulumenestyksellään hän ei juuri pääse kerskailemaan. Viimeisimmäksi Niko on kuluttanut koulunpenkkiä Kisakallion urheiluopistossa, jossa liikunnanohjaajan koulutusohjelma on edelleen kesken. Viimeisin työpaikka on ollut Anttilassa, mistä otti lopputilin Big Brotherin päättymisen jälkeen, kertomansa mukaan Saulin pakottamana.

Harrastuksikseen Niko mainitsee jalkapallon, kuntosalin, musiikin, parkour-tyyppisen temppuilun, baareissa tanssimisen sekä autot. Aiemmin Niko on harrastanut vuoden telinevoimistelua sekä jääkiekkoa, joskin ura jäällä kesti vain kaksi viikkoa. Niko haaveilee pääsevänsä joskus harrastamaan base jumpia, laskuvarjohyppyjä, kung futa ja muita extreme-lajeja. Niko on myös musikaalinen; talossa se tuli esille viheltelynä ja lauleskeluna, aiemmin Niko on soittanut rumpuja. Niko myös tunnustautuu eläinrakkaaksi, hänellä on ollut kaksi lemmikkimarsua ja puheli tyttöystävänsä Ursula-koirasta usein talossa ollessaan.

Niko on luontainen show-mies: Saulin kanssa humalassa tanssitut Bäkkäri-show't ja After Ski-pippaloissa heitetty Sata salamaa-duetto ovat jääneet lähtemättömästi Suomen Big Brotherin historiaan. Myös Saulin kanssa vietetyt öiset teehetket, yhteiset, joskin harvat, kokkaussessiot sekä kotibileillan vuoro-oksentelu ovat jääneet elämään ihmisten mieliin. Ikimuistoisiksi ovat myös nousseet Nikon lukuisat talossa tehdyt källit, joiden kohteena oli usein kanssakilpailija Riitta ja hänen pehmolelunsa, Anita Hirvosen mukaan nimetty Ansku.

Niko sijoittui kisassa kolmanneksi 13,07 prosentin äänisaalillaan. Hän myönsi voittosumman ohi menemisen hieman harmittavan, mutta oli silti iloinen ystävänsä puolesta.

Teksti: sirpa ja IconisWWW

Nikon Subject profiili

Nikon IRC-Galleria profiili

Nikon MySpace profiiliNikon vaatteet

Nikon pääasiallisena merkkinä on LRG. Myös Triko merkki kuuluu Nikon suosikkeihin. Näitä merkkejä ja muita maahantuo ja myy Bronx. Bronxilla on myymälä Tampereella sekä nettikauppa.

Myös Turnin´Pointissa Niko käy todella paljon ja sieltä hankkii vaatteita ja lippiksiä. Turnin´Pointilla on myymälät Tampereella ja Helsingissä sekä nettikauppa.

Bronx.fi lrg


Satunnaisia lausahduksia Nikon suusta

Ihan päällikköö!
Voin kertoo
Sä oot ehkä mun paras kaveri aikoihin
Mahanesteet on kyllä maailman vittumaisin keksintö.
Mulle ei tekis tiukkaa olla viisi tuntia apinana.
Mennään pötkönpötkön